Byer et besøg værd

Estepona er i sig selv meget spændende og flot. Udover Estepona findes der flere andre byer som er værd at besøge. Et par af dem er kort beskrevet her.

rondaRonda

Den historiske by Ronda, ligger ved floden Guadalevin mellem Cádiz og Málaga. Her boede der allerede mennesker for flere tusinde år siden. Fra denne epoke stammer også de arkæologiske fund og hulemalerier, som blev opdaget i de lokale grotter. Byen fik stor betydning under maurerne.

I dag findes der stadig mange bygninger fra både denne og den efterfølgende tid hvor de kristne generobrede Ronda. Byen er ikke blot anbefalelsesfærdig kulturelt set, men også på grund af det omkringliggende landskab med naturparkerne Sierra de Grazalema og Sierra de las Nieves, som begge fortryller de besøgende. Omkring Ronda har man fundet spor fra nogle af de ældste menneskelige beboelser i Europa, som kan dateres tilbage til omring år 20.000 f.Kr.

benahavisBenahavis

Benahavis synonymt med mad. Byen har den højeste koncentration af bedre restauranter i området og trækker besøgende der kommer blot for at nyde det gode køkken. Benahavis et har også en ekstremt høj andel af hjemmehørende udlændinge, der har fundet byens placering og stemning uimodståelig. På trods af dette, er Benahavis forblevet bemærkelsesværdig uspoleret, med snoede smalle gader dårligt egnet til bilen og et landskab som ligner noget skabt til et film sæt.

Byen ligger 500 meter over havets overflade, 7 km inde i landet fra Guadalmina Golf Course, og nås ved kørsel gennem Rio Guadalmina slugten op i bakkerne. Den mauriske arv understreges af eksistensen af det ødelagte 11. århundrede slot Montemayor. Som navnet antyder, er denne arabiske fæstning bygget på toppen af ​​det højeste bjerg i lokalområdet, og enhver, der ønsker at klatre op på ruinerne og opleve den sensationelle udsigt over kysten, bør være forberedt på en anstrengende, men givende indsats.

Sevillasevilla

Sevilla er en stor by i det sydlige Spanien, der gennemløbes af floden Guadalquivir. Den er hovedstad i Andalusien og i provinsen Sevilla. Indbyggertallet anslås til ca. 700.000.

Sevilla kaldes af mange for Spaniens stegepande grundet de meget varme somre og det flade landsskab. Turister kan stadig nyde byens middelalderstemning med snoede gader og utallige gågader. Sevilla har en rig historie, som også den dag i dag afspejler sig i form af romerske, kristne, mauriske og selvfølgelig mere moderne bygningsværker. Det var fra Sevilla Columbus i 1492 stævnede ud med kurs mod den Nye Verden. La Giralda, en maurisk minaret fra det 11. århundrede, fremstår i dag som Sevillas vartegn. Sevillas Katedral er rent teknisk den største i verden, den påbegyndtes i 1402 og stod færdig 104 år senere. Katedralen er overdådigt udsmykket, og indeholder (måske) de jordiske rester af Columbus.

Granada (med Alhambra)

Granada er hovedstad for provinsen Granada i den autonome spanske region Andalusien. Byen ligger ved foden af Sierra Nalhambraevada-bjergkæden i ca. 730 meters højde på det sted, hvor de to floder Darro og Genil mødes. I 2005 var Granadas befolkning 236.982 og med inddragelse af forstæder blev det samlede befolkningstal for byområdet anslået til 472.000, hvilket gjorde byen til Spaniens 13. største by.

Lige uden for Granada ligger Alhambra, et imponerende maurisk bygningskompleks og palads, der siden 1984 har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Området har sammen med Granadas historiske bydele udgør et tiltrækningspunkt for såvel muslimer, jøder som kristne, og de righoldige historiske efterladenskaber, som fortsat eksisterer, har gjort Granada til en af Spaniens mest attraktive kulturelle seværdigheder. Ønsker du at besøge Alhambra i højsæsonen, kan du med fordel købe billet hjemmefra. Der lukkes kun så og så mange ind om dagen, så du risikerer at kører forgæves hvis du ikke har billet i forvejen. Når du køber billet, får du formeligt også tildelt et klokkeslæt for indgang. Vær der til tiden, ellers risikere du at billeten er spildt.