Strande

Spanien er et af de lande i verden, der har de bedste strande. Det er ikke uden grund, at Spanien år efter år ligger i spidsen som det land, der har flest Blå flag. Langs de spanske kyster findes der et væld af byer i alle størrelser, hvor det er muligt at nyde landets strande, fra storbyer beliggende lige ved vandet til små hyggelige fiskerbyer. Stranden lige foran lejligheden er stenet/klippe, hvilket gør den til et godt sted at fiske, snorkle eller harpunere fisk. Desuden ses ofte surfere når vinden er til det.

Til venstre for bebyggelsen findes en sandstrand (ca. 300 meter væk) af middel kvalitet. Der er bruser på stranden, og der er næsten ingen andre på denne strand. Til højre for bebyggelsen (ca. 350 meter) starter strandpromenaden og kilometervis af god sandstrand (La Rada). Nedenfor er kun et mikro-udsnit af strande i og omkring Estepona.

Lla-radaa Rada Beach (i Estepona by)

Denne meget populære strand på hele 2.4km har gyldent sand, og ligger ved byens lange promenade med smukke haver samt en kæmpe lejeplads til børn. På promenaden er der ofte forskellige udstillinger. Der findes forskellige vandsportsaktiviterer, såsom kayaking og vindsurfing. Mange “Chiringuitos” servere et stort udbud af mad fra traditionelt Andalusisk som paella og frisk fisk til fast-food. Der er life guards, restauranter, cafeer, toiletter, brusere og liggestole. Stranden går fra lejligheden og til den anden ende af byen afgrænset af molen til Estepona Marina.

el-cristoEl Cristo Beach (vest for Estepona – ca. 3 km fra lejligheden)

Lige i udkanten af byen. Perfekt for familier med børn! Stranden er i en dejlig beskyttet bugt, let skrånende i havet, som beskytter mod de store bølger. Der er to store “Chiringuitos” der serverer lækre snacks og skaldyrsretter samt frugt, drikkelse og fast-food. En lille legeplads samt brusere og life guards er en selvfølge. Stranden er et mix af sort vulkansand og gyldent sand.

Det er masser af gratis parkeringspladser ved stranden. Dette er vores foretrukne strand – børnene elsker denne strand!

funny-beachFunny Beach (øst for Estepona, ved Marbella)

Funny Beach er er placeret på kysten udenfor Marbella, ved Km stenen 184 på A7 vejen (kig efter den kæmpe “Coca Cola dåse” frakørslen på A7). Dette er en regulær strand med sand, liggestole og en snack-bar, men den primære grund til at tage hertil er aktiviteterne. Der jetski, banan båd, kanoer, vindsurfing, go-karts, hav-trampoliner, minigolf, flipperspil, videospil ,dart og endda en mekanisk tyr.

Åbningstider: Sommer: 11:00 til 03:00, Vinter: 16:00 til 20:00. Entré: Gratis, men du betaler for hver enkelt attraktion.

costa-luzCosta de la Luz (Surfer’s Paradise – kræver bil!)

Costa de la Luz stranden mellem Cadiz og Tarifa, har brede, fjerntliggende gyldne sandstrande beskyttet af af klitterne. Vindene gør det til et vind & kite surfere paradis. Øst for Costa del Sol er “Costa Tropical” med smukke bugter. Vandet her er meget klart og tydeligt, hvilket gør det til det bedste område for snorkling og dykning.