Området/Estepona

EsteponaEstepona ligger midt mellem Malaga og Gibraltar på Costa del Sol. Estepona-området har sit eget micro-klima, idet bjergene beskytter mod kold luft fra nord. Faktisk var det oprindeligt planen, at Eurodisney skulle ligger her på grund af vejret – men det endte som bekendt ved Paris. Estepona by har over 60.000 faste indbyggere, og er dermed en af de større byer langs Costa del Sol. Byen byder på mange butikker og shoppingmuligheder samt hele 250 restauranter.

Estepona er ikke så kendt som “turistby” i Danmark, hvilket passer os fint. De fleste turister er Spaniere selv. Estepona tilhører den stille eller rolige del af Costa del Sol, hvor der ikke er så mange neonskilte eller høj musik, som findes tættere på Malaga. Der er ingen betonhøjhuse fra 70’ernes “grisefest-turisme”. Byen har hele tiden bevaret sin charme og fiskeby-stemning.

Byen er så stor, at den aldrig “lukker ned” som det sker med de typiske turistmagneter. Året rundt er alle butikkerne åbne, der kan spises ude til både frokost og aften, hvis man ønsker det. Der findes mange forskellige åbne pladser rundt i byen, hvor man får god kaffe, snacks, is og mad.

promenadeLejligheden ligger i den østlige del af Estepona by – lige deromkring hvor promenaden begynder. I gå-afstand fra lejligheden findes en stor Carrefour (ligger lige bagved), restauranter, strand, udlejningsbiler samt Estepona Congress Center. Et år var der i juli/august måned “Ferrari Club Espania”, som udstillede alle nuværende og tidligere Ferrari biler.

Man kan gå ad promenaden ind til byen, hvor strøget og masser af restauranter findes. Om aftenen i højsæsonen griller de forskellige “beach bars” friske fisk over åben ild på stranden. Turen fra lejligheden og til bymidten er ca. 1.5 km, og det er en meget hyggelig tur. Har du lejet bil er der masser af underjordiske P-huse til rimelige penge. Skal du parkere længere tid, fx for at spise ude, er det lige før en taxa koster mindre end P-afgiften. En taxa fra byen til lejligheden koster omkring €5-6. Husk i øvrigt, at promillegrænsen er 0.05 i Spanien.

Promenaden har masser af blomster, springvand og anden udsmykning. Ofte er der “festival” eller udstillinger langs promenaden. Vi har set en billedudstilling som var opsat langs hele promenaden. Cirka midtvejs på promenaden findes en enormt stor offentlig legeplads til børn.

Nedenstående video (på engelsk) giver en god introduktion til Estepona.

Estepona introduktions video